Background Image

Maxim's

Bistrot

Maxim's Bistrot - Thaïlande

The main idea of the architectural translation of the legendary Maxim’s restaurant was to create a contemporary space that can convey a certain idea of French elegance, away from the U.S. coffee shops formatted codes. A coffee shop concept for the Asian market, based on Paris renown restaurant MAXIM’S design.

Project

  • BRAND : MAXIM'S
  • PROJECT : Architectural concept & global Design - (Phase B/C/D/E/F
  • SUPERFICY : 250 m2
  • IMPLEMENTATION : Bangkok - Thaïlande
Project

The visual identity and codes of entry have been kept for a clear reminder and an obvious analogy to the famous restaurant.

Upon entering, you are greeted by a large white wall that wraps around the main bar, highlight of the set design positioned in the center of the restaurant, it is a link between the sales area and kitchens, how to sublimate the French cuisine.

Project
image

With a modern fully glazed facade, the tasting room offers a maximum aperture on the outside, the large windows allow it to be so full of light, in that it is radically different from the dark Parisian restaurant more conducive to a night atmosphere.  

image

Principes

A replay codes is made from Art Nouveau as it is shown at Maxim's Paris to offer a sleek and contemporary reinterprétation.  

image